Одеський фотограф Олег Владимирський відкрив ювілейну виставку

В залах Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського відкрилася виставка фотографа, фотохудожника та педагога Олега Володимирського “Пряма фотографія” до його 70-річчя. В залах представлено близько сотні робіт, більшість з яких зроблена у 90-і та на початку 2000-х років і вже можна вважати історичними. За 20 років багато чого змінилося і Владимирській пропонує зазирнути у цей пласт часу. Виставка працює до 3 червня, вхід вільний.


Фото: Олександр Синельников/Фейсбук.

Пряма фотографія – один із напрямків у фотомистецтві, заснований на відображенні подій, явищ та людей у реалістичній документальній манері і настільки об’єктивно, наскільки дозволяють технічні засоби. Цей напрямок найближчий авторові цієї виставки, саме тому вона так і називається – «Пряма фотографія».

Олег Владимирський почав займатися фотографією у 1977 році після народження доньки. Це настільки його захопило, що, перепробувавши низку професій після закінчення історичного факультету Одеського державного університету, він почав шукати можливість перетворити своє хобі на основне професійне заняття. 1983 року він прийшов працювати до служби секретаріату обласної газети «Чорноморська комуна», оскільки саме знімки для газети були за стилем найближчими до тієї фотографії, якою йому хотілося займатися.

Пропонуючи свої фото для друку в газеті, відточував своє вміння і через сім років, коли у 1990 році у «Чорноморській комуні» з’явилася вакансія, Олег Владимирський здійснив свою мрію, ставши штатним фотокореспондентом та членом Спілки журналістів України. 1993 року редактор газети «Вечірня Одеса» Борис Федорович Дерев’янко запросив його співпрацювати з цим виданням. Паралельно тривала співпраця з іншими ЗМІ.

Наразі Владимирський залишається штатним фотокореспондентом газети «Вечірня Одеса», а також активно співпрацює з журналом «Фаворит удачі» та інформаційним виданням «Думська». Крім того, він викладає фотожурналістику на факультеті журналістики НУ «Одеська юридична академія» (вже понад 10 років) та художню фотографію – на факультеті мистецтва і дизайну МГУ.

Діяльність Олега Владимирського як фотокора і репортера неодноразово відзначалася нагородами Одеської міськради, обласної ради, облдержадміністрації та Одеського відділення Національної спілки журналістів України. Він є автором семи персональних фотовиставок, а також брав участь у низці колективних виставок одеських фотографів.

Фото: Олександр Синельников/Фейсбук.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56