Одеський художник-іконописець Сергій Бурда відкрив персональну виставку

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилася виставка живопису Сергій Бурди «ДАР». Художник-іконописець присвятив своє натхнення темі духовності та православ’я, а також філософських та символічних творів.

З початку 80-х по сьогодні Сергій займається розписом багатьох храмів в Одесі, Одеській області та різних містах України. Виставка «ДАР» підготовлена ​​автором до свята Великодня та представляє серію релігійних образів та сюжетів; також у проекті представлені натюрморти та пейзажі майстра. Важливе місце в експозиції займають фотографії з розписами храмів та монастирів, що ілюструють колосальну працю, зроблену художником та глибину його моральної позиції.

Творчий метод Сергія Бурди унікальний і впізнаваний – він працює з кольором особливим чином, отримуючи незвичайний ефект «мерехтіння» зображення, його гру та жвавість, своєрідну органічну «зітканість» зображення з кольорових елементів. Серед образів, над якими працює художник, ми можемо побачити багато ликів святих, ангелів, біблійних персонажів, в яких прочитуються роздуми автора над основними питаннями та проблемами самої людини, духовними засадами життя суспільства; а найголовніше – божественною природою Дару життя, його краси та крихкості.

Розмірковуючи про свій творчий шлях, Сергій Бурда наголошує на наступному: «… Як стають іконописцями? Це взаємодія Волі Божої та внутрішнього мотиву. Люди приходять до іконопису тоді, коли приходять до Бога, коли хочуть служити Христові. Душа іконописця – це душа того, хто молиться. Душа того, хто молиться, не просто мислить, а живе. Живе та відчуває, відчуває та мислить. Живе та хвалить Господа. Все, що пов’язане з мистецтвом, є темою інтимною. Мистецтво – це виховання гордині. А християнство – це смиренність, виховання духу».

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56