Одеський кінофестиваль оголосив програму показів «Гала-прем’єр»

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив фільми з програми «Гала-прем’єри». Гості ОМКФ матимуть змогу першими побачити національні й світові стрічки до того, як вони з’являться у прокаті:

🎬 «Le Comte de Monte-Cristo» («Граф Монте-Крісто»), реж. Александр де Ла Пательєр, Матьє Делапорт, 2024
Пригодницька сага, знята на основі відомого однойменного роману Александра Дюма. Розповідає історію молодого чоловіка Едмона Дантеса, якого незаконно ув’язнили за злочин, котрого він не скоював. Після 14 років у в’язниці герой організовує втечу, а життя обертається так, що до Франції він повертається непристойно багатим. Беручи собі кілька імен, одне з яких «граф Монте-Крісто», Едмон прагне помститися своїм кривдникам… Прем’єра фільму відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Каннах.

🎬 «The Substance» («Субстанція»), реж. Коралі Фаржа, 2024
Прем’єра стрічки відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Каннах. За сюжетом, Елізабет Спаркл (Демі Мур) – справжня суперзірка та володарка премії «Оскар» – веде неймовірно популярне фітнес-шоу, аж допоки продюсер не вирішує, що прийшов час для передчасної «пенсії». І тоді в житті Елізабет з’являється «Субстанція» – загадковий препарат для реплікації клітин, що тимчасово створює молодшу, кращу версію людини.

🎬 «Конотопська відьма», реж. Андрій Колесник, 2024
Українська відьма з Конотопу давно зреклася власних чаклунських сил і закохалася у звичайного хлопця. Проте після початку повномасштабного вторгнення Росії до України, коли російські окупанти вбивають її коханого, молода жінка повертає свої сили та починає мститися вбивцям.

🎬 «Dog on Trial» («Народ проти Космо»), реж. Летиція Дош, 2024
Судова драмеді, прем’єра якої відбулася на цьогорічному Каннському кінофестивалі, режисерський дебют акторки, яка виконує роль адвокатки Ейпріл у фільмі. Ейпріл погоджується захищати Космо, пса, який покусав трьох людей, що призвело до першого в історії суду над собакою.

🎬 «Kinds of Kindness» («Види милосердя»), реж. Йорґос Лантімос, 2024
Це притча-триптих, що складається з різних історій. Перша історія розповідає про чоловіка, який намагається взяти під контроль власне життя. Друга – про поліцейського. Він непокоїться, що дружина, котра повернулась після зникнення у морі, стала зовсім іншою людиною. А третя історія оповідає про жінку, яка заповзялась знайти особливу людину з унікальними здібностями і єдиним призначенням – бути видатним духовним лідером.

Одеський кінофестиваль у 2024 році відбудеться 12-20 липня у Будинку кіно в Києві.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56