Одеський музей Західного та східного мистецтв оголосив розклад подій на вихідні

В Одеському музеї Західного та східного мистецтв цими вихідними відбудеться три події – 2 кураторські екскурсії і одна лекція з історії мистецтва про голландського художника Яна Вермеєра.

11 червня о 13:00 запрошують на кураторську екскурсію виставкою «Вінтаж. Французький плакат». На виставці експонується 89 плакатів, які віддзеркалюють події, що відбувалися у Франції в 1960-1980 роках. Окрему добірку складають афіші до художніх виставок і мистецьких івентів, що дають можливість познайомитися з представниками різних авангардних напрямків XX ст.: абстракціонізму, сюрреалізму, поп-арту, оптичного і кінетичного мистецтва, ар-брюту тощо.

🚴‍♂️ Наприклад, плакат «Синій велосипедист» нагадує про виставку знаменитого грецького художника-колориста Алекоса Фассіаноса, яка відбулася 1974 р. в паризькій галереї Александра Іоласа. Алекос Фассіанос був шанувальником Матісса та Пікассо, його твори знаходяться в музеях і галереях по всьому світу, а також прикрашають громадські місця.

🗣️ На кураторській екскурсії Тетяни Балановської ви зможете дізнатися більше про цього чудового митця та інших знаних майстрів плакату. Чекаємо на вас!
📆 11 червня
⏳ 13:00
🎟 Квиток: 150 грн
*Для людей, які були тимчасово вимушені полишити свої домівки вхід безкоштовний (за попередньою реєстрацією) 💌
📍вул. Пушкінська, 9

11 червня вже о 15:00 запрошують на знайомство з шедевром – «Улюблений куточок» французького митця Жака Дреза. Талановитий майстер, який жив і творив у чудову та красиву епоху. Жак Дреза, справжнє ім’я художника – Жюль-Андре Саґліо, належав до сім’ї, відомої в інтелектуальних колах Парижа. Він був не тільки блискучим маляром, але й організатором виставок закордоном, популяризуючи мистецтво Франції. Досяг великого успіху і пошани, як театральний художник, створивши костюми та декорації до 20-ти вистав, 11 з яких були поставлені на сцені паризької Опери.

🛋️ Жак Дреза не обмежувався лише театральними постановками, у техніці акварелі та гуаші він писав численні жанрові сценки, у яких відбилося його захоплення мистецтвом XVIII ст. та культурою Сходу, ілюстрував книги, створював ескізи килимів, тканин та меблів, розписував кераміку.

🏛️ На екскурсії-знайомстві з шедевром із фондів #WEartMuseum ми поговоримо про творчій шлях Жака Дреза, його технічні особливості та Belle Époque з її модою та протиріччями.
🗣️Розповідає — Анастасія Фролкова
📆 11 червня
⏳ 15:00
🎟 Квиток: 70 грн
*Для людей, які були тимчасово вимушені полишити свої домівки вхід безкоштовний (за попередньою реєстрацією) 💌

10 червня о 14:00 в музейній локації #Ragtime2.0 (Вхід через музейні брами) відбудеться лекція про творчість Яна Вермеєра – одну з найбільш загадкових постатей голландського мистецтва 17 ст. Відомості про його життя і творчість настільки мізерні, що й досі особистість художника оповита таємницею. Він майже ніколи не датував свої твори, не залишив жодного достовірного автопортрета, здебільшого не відомо, хто зображений в його картинах. Тому не дивно, що французький критик Торе-Бюрже, який витяг ім’я майстра із забуття, назвав його “Делфтським сфінксом”.

🖼️ Сьогодні картини Яна Вермеєра порівнюють із коштовностями, говорячи про їх витончену лаконічність, тонке мальовниче опрацювання, магію світла і прозорих фарб. Виставки його творів завжди стають видатною подією для поціновувачів мистецтва. За своє недовге життя художник створив не більше шістдесяти картин, з яких до нашого часу дійшло 35-37 автентичних полотен, найвідоміше з них «Дівчина з перловою сережкою». У своїх картинах Вермеєр оспівував красу повсякденного життя. Проте це не просто зображення інтер’єрів, у кожному творі таїться якась загадка, таємниця, розкрити яку допомагають підказки, залишені художником.

🗣️ Саме про символіку в творах художника та її інтерпретацію, про знахідки вчених і реставраторів і про те, що наразі відомо про майстра йтиметься в лекції Тетяни Балановської.

📆 10 червня
⏳ 14:00
🎟 Квиток: 100 грн
*Для людей, які були тимчасово вимушені полишити свої домівки вхід безкоштовний (за попередньою реєстрацією) 💌
📮Забронювати квитки можна в приватних повідомленнях
📍Грецька, 16 (музейна локація #Ragtime2.0/ Вхід через музейні брами)

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56