Одеський скрипаль зіграв благодійний концерт в Естонії

В Естонії в приміщені Estonian Academy of Music&Theatre відбувся благодійний концерт дуету українських музикантів – одеського віртуозного скрипаля Євгена Кострицького та видатного київського піаніста Олександра Гринюка. Концерт було організовано Посольством України в Естонській Республіці за сприяння Естонської академії музики і театру. Прозвучали твори легендарних українських композиторів – Валентина Сільвестрова, Миколи Скорика та Юрія Шевченка.

Перед початком концерту з вітальним словом до глядачів звернулася Посол України в Естонії Мар’яна Беца та ректор Естонської академії музики і театру професор Іварі Іллія. У своєму виступі Посол України відзначила, що цим концертом Посольство України та українські музиканти прагнули висловити вдячність Естонському народу та Уряду Естонської Республіки за міцну підтримку України в її боротьбі з російською агресією. Крім того, завдяки таким культурним заходам, культурна дипломатія також робить свій внесок у боротьбу з російською агресією.

“Дуже сподіваюсь на те, що уряд Естонії продовжить допомогу не тільки нашим біженцям, а також надасть можливість закінчити своє навчання нашим студентам в рамках безкоштовної програми. Це наше європейське майбутнє. Молодь і діти, наша велика і необхідна інвестиція у незворотні зміни в Україні з поглядом у напрямку Європи. Це буде вкрай важливо особливо після війни”, – поділився своїми емоціями Євген Кострицький.
 

 

 
Фото: Rene Jakobson

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56