Одеський вчитель мистецтва викладав на уроках російську пропаганду

Мешканець Одеси – ветеран військової розвідки пішов працювати вчителем мистецтва в одну з дитячих шкіл на Одещині. Однак на уроках він викладав не тільки свій предмет, але й постійно розповідав про війну в Україні по кремлівським методичкам. Чоловіка затримали прикордонники.

Як з’ясувалося, на уроках чоловік заявляв учням, що «Війну з рф розпочала Україна…», «…вона ще довго буде тривати, адже це вигідно українській владі», «Одеса і Донбас – території рф і завжди ними будуть», «українські військові обстрілюють цивільне населення…». Затриманий спеціально намагався вкласти ці твердження в голови учням, щоб виховати проросійське покоління. Крім цього, правоохоронці виявили безліч підписок на телеграм-канали російської пропаганди.

Прибічнику ворожої політики повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини територій України, а також дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56