Одесит став Генеральним прокурором України

Сьогодні 27 липня Верховна Рада України за поданням Президента України Володимира Зеленського підтримала Постанову про надання згоди на призначення Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора. За відповідне рішення проголосувало 299 народних депутатів України.

Костіну Андрію Євгеновичу 49 років. Народився, тривалий час жив та працював в Одесі. Здобув вищу освіту в Одеському державному університеті ім. Мечникова за спеціальністю “Правознавство”.

Починав кар’єру з посади юриста, працював у різних адвокатських компаніях. Згодом став співзасновником та директором адвокатської компанії “Право” в Одесі, керував міжнародним напрямом.
 
Андрій Костін був заступником голови Ради адвокатів Одеської області, Одеської обласної колегії адвокатів. Очолював комітет міжнародних відносин у Національній асоціації адвокатів України. Заснував громадське об’єднання “Одеський дипломатичний клуб”. Має звання заслуженого юриста України.
 
У 2010 році Костіна обрали до міськради Одеси від партії Арсенія Яценюка “Фронт змін”.
 
У 2019-му пройшов до Верховної ради від “Слуги народу”. Балотувався за №108 загального списку кандидатів.
 
Андрій Костін був заступником керівника правового комітету ВР Ірини Венедіктової, а з 14 січня 2020 очолив його після призначення Венедіктової в.о. директором ДБР, а потім генпрокурором.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56