Одеситів просять знизити споживання електроенергії сьогодні після 17:00

Сьогодні увечері Україна буде відчувати нестачу електроенергії через ракетні удари рашистами по ТЕЦ в різних областях країни. Після 17:00 почнеться зріст навантаження на вціліли електростанції і це може привести до автоматичного вимикання мережі через перевантаження. Мерія Одеси просить мешканців міста не користуватися сьогодні з 17:00 до 22:00 приладами, які споживають багато електроенергії.

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус повідомив, що через ворожі обстріли у деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введено графіки аварійних відключень.

Для української енергетики сьогоднішній вечір буде одним із найскладніших. О 18 годині розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії домогосподарствами, який триватиме до 23 години.

Найбільш енерговитратними є такі прилади:
– електрообігрівачі;
– бойлери;
– кухонна електроплита;
– мікрохвильова піч;
– пральна машина;
– електрична духова шафа;
– електрочайник (кавоварка);
– праска;
– посудомийна машина;
– кондиціонер;
– пилосос;
– телевізор.
 
Зменшіть ввечері використання таких приладів, але користуйтесь ними після 23 години або в обідню пору дня. Енергетики вже працюють над тим, щоб забезпечити стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми.
 
Сьогодні, 10 жовтня 2022 року, з 17:00 у зв’язку із ситуацією на всіх міських маршрутах буде обмежено рух муніципального електротранспорту (трамваїв та тролейбусів).

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56