Одеситка зіграла у Альпах органний концерт з творів українських композиторів

Одеська органистка Юлія Юрчак під час візиту до Франції отримала пропозицію зіграти концерт просто неба у Альпах. Організатор події Жан Франсуа Лебоссе пояснив, що основна ідея – це використати гори як природний фон, сцену.

Спеціально для цієї події органіст і асистент на цьому концерті Філіп Дюфур привіз один з найкращих електроорганів фірми Аллен. Інструмент був встановлений на висоті 1800 метрів.

“Коли я погодилася грати концерт за кордоном, то звичайно вибір програми був передбачуваний – українська музика. Я намагалася підібрати твори, які б показали різні жанри, стилі та епохи української органної музики, а також щоб музика добре поєднувалася з навколишньою природою. У програмі були твори епохи бароко, а також твори сучасних українських композиторів, і кілька органних обробок українських народних пісень литовського органіста Відаса Пінкевічюса. Була й моя власна органна обробка Запорізького маршу М.Лисенка”, – розповіла Культурометру Юлія Юрчак.
 

 
Метою концерту було познайомити Європу з творчістю українських авторів, а також зібрати кошти на спорядження нашим бійцям з ТрО. Ще один концерт у Юлії Юрчак відбувся у Греноблі у соборі Еглізе Сан Луї
 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56