Одесити сперечаються щодо перейменування вулиці Пушкінської

В Одесі найближчим часом перейменують близько 80 вулиць російського походження. Але в список не попала вулиця Пушкінська, яка розташована в самому центрі міста. Крім цього на вулиці знаходяться відразу 2 пам’ятники російському поету. Відомо, що раніше Міністерство культури та інформаційної політики внесло топонім “Пушкін” до списку найбільш вживаних в Україні російських топонімів і такі вулиці треба перейменувати насамперед.

В Фейсбуці почалися суперечки щодо перейменування в Одесі вулиці з назвою російського поета. Так член топонімічної комісії Олександр Бабич повідомив, що назва вулиці на даний час зберігається, тому що поет дійсно має відношення до Одеси – жив тут і написав ряд творів: 32 вірша та 3 поеми. Крім цього, Бабич зауважив, що Пушкін був антиімперцем, хоча в деяких його творах все виглядає трохи інакше.

Одесити пригадали, що до Пушкіна вулиця мала назву Італійська. Сам Пушкін у деяких творах описував геноцид черкесів, як нормальне явище. Захисники назви Пушкінська наполягають, що поет є частиною історії Одеси, тому не можна це викреслити.




Нагадаємо, що окупація Херсону супроводжувалася інформаційним відсиланням саме до Пушкіна – російська пропаганда використовувала образ поета для викликання лояльності у населення і виправдовування своїх злочинів.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56