Опубліковано відео знищення російського ВДК «Цезарь Куніков» в Криму

Сьогодні вночі 14 лютого російський великий десантний корабель «Цезарь Куніков» був знищений біля берегів тимчасово окупованого Криму в районі Алупки. Як повідомили у Головному управлінні розвідки, знищення корабля – це спільна операція спецпризначенців «Групи 13» ГУР МО України у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України. Реалізація спецоперації стала можливою за підтримки платформи United24, де міжнародні донори надали фінанси на створення надводних дронів для захисту Чорного моря від російської агресії.

Російський корабель атакували трьома ударними морськими дронами “Magura V5”. «Цезарь Куніков» отримав пробоїни з обох боків і на опублікованому відео з третього дрону видно, як він почав тонути. До речі, перший вибух потрапив на кадри відео і він був дуже потужний. Цілком можливо припустити, що «Цезарь Куніков» перевозив боєприпаси для рашистів.

Символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 81 рік тому 14 лютого. Великий десантний корабель «Цезарь Куніков» проекту 775 ― одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу, 350 десантників або 12 машин БМП на борту. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56