Папа Римський заявив про “білий прапор” та необхідність “переговорів” для України

Учора глава католицької церкви папа римський Франциск опинився у центрі скандалу після інтерв’ю швейцарській телерадіокомпанії RSI. Так журналіст запитав: “В Україні є ті, хто закликає до мужності здатися, показати білий прапор. Але інші кажуть, що це дасть легітимність тому, хто має більшу силу. Що про це думаєте ви?”.

На що Франциск відповів згодою і заявив про необхідність бути готовим здаватися: “Це інтерпретація. Але я вважаю, що сильнішим є той, хто бачить ситуацію, хто думає про народ, хто має мужність показати білий прапор, вести переговори. І сьогодні ви можете вести переговори. За допомогою міжнародних держав. Слово “переговори” – це сміливе слово. Коли ви бачите, що зазнаєте поразки, що справи йдуть неважливо, ви повинні мати мужність вести переговори. Вам соромно, але скільки смертей закінчиться? Ведіть переговори вчасно, шукайте якусь країну-посередника. Сьогодні, наприклад, у війні в Україні, є багато бажаючих виступити посередниками. Туреччина запропонувала себе для цього. І інші. Не соромтеся вести переговори, поки ситуація не погіршилася”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Культурометр Одеса (@culturemeter_odessa)

Відповідь релігійного діяча, який має уособлювати добро, неймовірно обурила не лише українців, а й європейських політиків. Франциска звинуватили у тому, що він виступає на боці агресора.
 
Так Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звернувся до Папи Римського такими словами: «Як щодо того, щоб для балансу закликати путі набратися мужності та вивести свою армію з України? Світ настав би відразу без необхідності переговорів».
 
Президент Латвії Едгардс Рінкевичс: “Не можна капітулювати перед лицем зла, треба боротися з ним і перемогти його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало”.
 
Депутат бундестагу від ХДС Маттіас Хауер: “Таким чином папа римський радить Україні існувати під російською диктатурою”.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56