ПАРЄ закликала Європу визнати Путіна нелегітимним диктатором та припинити контакти

Сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи закликала держави-члени Ради Європи «визнати Володимира Путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних контактів та з метою досягнення миру». Резолюцію було прийнято одноголосно.

Російський диктатор Путін перебуває при владі як президент або прем’єр-міністр з 2000 року. Підконтрольний йому парламент змінив Конституцію Росії і продовжив його президентство до 2036 року. Зростаючі репресії проти внутрішніх опонентів та війна Росії в Україні наголошує на безконтрольній президентській владі.

«Переважна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого перебування при владі в поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворила Російську Федерацію на де-факто диктатуру », – заявили парламентарі.

Асамблея підтвердила свою підтримку створенню спеціального міжнародного кримінального трибуналу, «щоб притягнути до відповідальності російське керівництво, включаючи Володимира Путіна», відповідального за свої злочинні дії – незаконної анексії Криму, війни в Україні та аварії рейсу MH17.

Залишити відповідь

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56