Підсумок для турнікета: швидкий доступ до засобів захисту

В бойових умовах військовослужбовцю часто потрібно надавати самому собі першу медичну допомогу. Один з обов’язкових елементів індивідуальної аптечки — турнікет. Він дозволяє швидко зупинити навіть найінтенсивнішу кровотечу.

При серйозних пораненнях для надання допомоги є всього кілька хвилин. Тому доступ до аптечки має бути миттєвим. Саме для таких випадків використовується підсумок під турнікет. Всього один рух потрібен, щоб дістати кровоспинний джгут.

Переваги військового турнікета

Цей простий та невеликий кровоспинний засіб врятував тисячі життів. Навіть при ампутації кінцівки можна зупинити кровотечу. Турнікет для військових має надзвичайні переваги:

  • компактні розміри;
  • висока міцність;
  • накладання без додаткових конструкцій та тканин;
  • швидка зупинка сильної кровотечі;
  • можливість самостійного застосування.

Звісно, йдеться лише про якісні кровоспинні засоби відомих виробників. Не менш важлива і якість спорядження бійця: підсумок має забезпечувати доступ до медичного приладдя за секунди.

Особливості мініаптечок

Сучасні моделі підсумків під турнікет — невеликі кишені з дуже простою конструкцією. Зазвичай вони складаються з 1–3 відділень та фіксуються на плечі за допомогою системи кріплення. Крім того, є можливість фіксації на лямку військового рюкзака. Такий спосіб — оптимальне рішення: достатньо лише зігнути руку, щоб дістати кровоспинний джгут.

Елемент виготовлено з надміцної тканини, яка витримує будь-які навантаження та захищає предмети всередині від дії вологи, бруду, води тощо. Підсумок шиють із надміцних сучасних тканин захисного кольору. Великий вибір підсумків для бійця пропонує інтернет-магазин ukrarmor.

Отримання серйозної травми може призвести до загибелі бійця від крововиливу, який важко зупинити. Захиститися від таких ситуацій допоможуть прості аксесуари — турнікети. Компанія ukrarmor пропонує власну розробку з надміцної кордури — підсумки для кровоспинного джгута. Це дуже зручні засоби, які не впливають на мобільність, проте мають надзвичайну користь.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56