Плейбек-перфоманс “Вістоньки” покажуть в Одесі

Плейбек-театр – це театр про людей і для людей. І ми хочемо, щоб горизонтальний зв’язок між нами йшов від серця до серця, від очей до очей. Саме тому ми стаємо на шлях-перфоманс “Вістоньки”. Ми запрошуємо тебе отримати Вістоньку від людини та передати далі свою. Так ми долучимо особисту історію до великої історії України 🇺🇦 Марат та Андрій.


Фото: Яна Коробенко

«У кожного є історія, і вона може бути почутою»

Саме для цього існує плейбек-театр. Це простір, де люди за власним бажанням діляться історіями зі свого життя, а актори та музикант втілюють їх на сцені в імпровізаційній формі. Одесо, ми запрошуємо тебе на плейбек-перфоманс “Вістоньки”. Ідея така: ми привозимо для тебе Вістоньку з іншого міста, а ти надсилаєш свою Вістоньку (історію) далі 💌

❓ВІСТОНЬКИ – ЦЕ:

Вістоньки – це те, що об’єднувало і об’єднує людей під час війни та катастрофи протягом усієї історії цивілізованого людства.
“Вістоньки” – це шлях-перфоманс, основна ідея якого – зв’язок між людьми та містами.

Започаткує цей шлях Марат Майрович у Ізраїлі, далі вісточки поїдуть до Києва. Далі будуть Харків, Одеса, Дніпро та Львів. У кожному місті люди зможуть їх прочитати, розповісти місцевим плейбекерам свої історії та написати Вістоньки далі.

🕊 Ми будемо Вісниками, які передають ці посилання з рук в руки. Також кожен учасник зможе написати окрему Вістоньку Богу. Марат відвезе їх до Єрусалима до Стіни Плачу.

❓ЯК УСЕ БУДЕ:
У кожному місті буде перфоманс. Там ви зможете розповісти свою історію та побачити її на сцені. Також ви зможете написати свою Вістоньку тому, кого ви знаєте, або випадковій людині. Зазвичай після плейбек-перфомансу з’являється відчуття єдності з тими людьми, які будуть у просторі в той день та час.

👥 НАША КОМАНДА:
Складається зі збірної плейбек-акторів кожного міста та двох вісників:

Марат Майрович (Тель-Авів) та Андрій Утенков (Одеса) – досвідчені плейбекери та провідники, тренери та люди, яким не байдужа доля українців під час війни. Ми робимо підтримуючий дискусійний клуб “Півтори Кімнати на Війні” з 27 лютого 2022 року. Цей онлайн-проєкт відбувається щонеділі вже протягом майже 500 днів. І тут, в Україні, ми зустрінемося наживо.

На заході гратиме молодий Одеський театр в якого ще немає назви. Це буде перший виступ новоспеченої команди в рідному місті

📌 ДЕ, КОЛИ
Одеса, вул. Ніжинська, 77/79
(Єврейський культурний центр “Beit Grand”)
24 червня (субота) о 19:00

💰СКІЛЬКИ:
Проєкт має благодійний характер за підтримки forum ZFD.
Цей формат дозволяє відвідати наш захід безкоштовно. Однак якщо ви бажаєте підтримати нас і спільноту плейбек театру України, ви можете:
– сплатити рекомендований донат у розмірі 300 грн.
– сплатити будь-яку іншу суму в якості донату.

Ви можете задонатити на нашу банку https://send.monobank.ua/jar/5h9yj3kobW або готівкою на самому заході.
Усі отримані кошти будуть використані на оплату оренди зали та спрямовані до Гуманітарного фонду Української Школи Плейбек Театру.

📆 24.06
📍 Єврейський культурний центр “Beit Grand”
( вул. Ніжинська, 77/79)

⏰ 19:00

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56