Посол США прибула до Одеси

Сьогодні до Одеси прибула посол США в Україні Бріджит Брінк. Разом з Міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, координатором з питань санкцій Державного департаменту США Джимом О’Браєном та головою Одеської ОВА Максимом Марченко посол відвідала Одеський порт, де навантажувались зерном судна в рамках “зернової угоди”.

“Поки Росія використовує продовольство як зброю, Президент Зеленський і Україна вживають заходів, щоб зменшити продовольчу небезпеку, спричинену війною Росії. 20 мільйонів доларів підтримки США від USAID через Всесвітню продовольчу програму вже допомагають відправляти зерно з України тим, хто його найбільше потребує…

Чорноморська зернова ініціатива допомагає знизити ціни та подолати гостру продовольчу небезпеку. Щоб Україна могла забезпечувати продовольством світ, Росія повинна дотримуватися своїх зобов’язань, припинити жорстоку війну та припинити напади на критичну інфраструктуру“, – повідомила Бріджит Брінк.


 

 
«Росія шукає штучні способи обмеження «Зернової ініціативи». Обговорили шляхи посилення та розширення можливості розширення можливостей «Зернової ініціативи». Наразі завдання не тільки пришвидшити час проходження суден через Босфор, а також пролонгація ініціативи на рік. Посол США запевнила у непохитній підтримці України американським урядом та надання всебічної допомоги для протистояння російським окупантам», – розповів підсумки зустрічі Максим Марченко.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56