Прем’єра під час війни: в одеській Музкомедії поставили “Принцесу цирку”

У літературі — як у коханні: нас дивує чужий вибір

22 жовтня в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного відбулася постановка оперети на 2 дії, за однойменним твором Імре Кальмана, «Принцеса цирку». Вперше оперету було представлено на суд глядачів 26 березня 1926 року у віденському театрі «Ан дер Він». З того часу декорації та атмосфера, де розгортаються дії неодноразово зазнавали змін. Мабуть тому, займаючи своє місце у глядацькому ряді, перше, на що звертаєш увагу – це оновлення атмосфери, в якій відбуваються події. Постановка проходила в дусі повної імітації циркової арени: навколо сцени, розташованої всередині зали, розміщувалися місця для глядачів (в обмеженій кількості), над сценою розташовувався оркестр, а підлога була вистелена яскравим килимом із зображенням ромбів та трикутників різних кольорів. Все це додавало камерності та автентичності постановки. Крім того, у представленій постановці була досить активна інтерактивна взаємодія з глядачами.

Сюжет постановки розгортається навколо молодої дівчини, яка відкидає залицяння заможного, але літнього та впливового шанувальника. Розгніваний відмовою чоловік вирішується помститися дівчині за заподіяні страждання і знаходить для цього найсильнішу зброю – кохання. Чоловік відправляє до непокірної красуні Містера ІКС під виглядом багатого нареченого. Дівчина закохується, але попереду її чекає правда, що шокує. Не розкриватимемо всі сюжетні лінії, адже про те який вибір зробила героїня і як змирилася з правдою краще подивитися наживо, відвідавши театр.

Надихаюча музика, яскраві костюми, танці, загадкові фокуси і неймовірні трюки повітряних акробатів приковують до себе увагу і дарують сильні позитивні емоції. Прекрасно і органічно доповнює постановку підтанцівка з яскравим і красивим гримом: строкаті фарби на обличчях та зображення сердець на щоках, якнайкраще передає емоційне тло вистави, в якому серйозні речі подаються з легкістю та невимушеністю. До певної міри ця постановка нагадує наше життя, де мінорні ноти одночасно перегукуються з мажорними, а серйозні речі іноді ховаються за несерйозним фасадом.

У ролях: Ярослав Селедцов (Містер Х), Лілія Духновська (Теодора), Олександр Кабаков (Тоні), Наталія Ткачук (Мабель), Михайло Ігнатов (Маркіз), заслужений артист України Тимофій Криницький (Директор цирку), лауреат міжнародних конкурсів вокалістів (Пуассон), заслужена артистка України Ауріка Ахметова (Кароліна), заслужений артист України Сергій Мільков (Пелікан), лауреат міжнародних конкурсів вокалістів Крістіна Дашкевич (Жені), лауреат міжнародних конкурсів вокалістів Владислав Коваль (Пудіард) Яременко (Майстер Мастранджело). Режисер-постановник та балетмейстер-постановник: заслужений діяч мистецтв Георгій Ковтун.

Наступний прем’єрний показ 30 жовтня.

Катерина Троїцька.
Фото: Микола Вдовенко.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56