Прикордонники Одещини затримали 17 ухилянтів – заплатили по 1800 доларів за перетин кордону

В Одеській області в Подільському районі прикордонники затримали вночі 17 чоловіків призовного віку, які намагалися втекти за кордон. Як повідомили в ДПСУ, мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей заплатили по 1800 доларів США за незаконний перетин кордону. “Організатори” надали інструкції щодо маршруту – мандрівники» повинні були доїхати до однієї з залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти більш як 20 км до кордону. А там нібито їх ніхто не буде затримувати, але виявилось все навпаки.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, склали протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Після чого їх направлять до ТЦК.

В ДПСУ підкреслили, що ділянка кордону в цьому місці йде вздовж так званої ПМР, у якій знаходяться російські військові. І порушників кордону можуть переплутати з диверсійною групою і відкрити вогонь на ураження.

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56