Приморським бульваром Одеси знову гуляють (10 фото)

Минулими вихідними міська влада з дозволу військової адміністрації відкрила місце сили одеситів – Приморський бульвар. Новина розлетілася по всіх пабликах і сторінках в соцмережах Одеси і вже в перший день з ранку було багато людей, що гуляли. При чому батьки взяли з собою дітлахів. На Думську площу навіть повернулися скейтбодисти.

Через 18 місяців повномасштабної війни та бомбардувань Одеси, Приморський бульвар нарешті відкрили, але не повністю, а з обмеженнями. Спуститися на нижні яруси не можна, також Воронцовський палац, Тещин міст і Воронцовська колонада залишаються зона без доступу. Тепер можна подивитися на запакований пам’ятник Дюку від осколків та готель “Одеса”, що згорів. Знімати вид, що відкривається з краю Потьомкінських сходів, не дозволяють військові, але люди підходять ближче до пам’ятника і знімають звідти, щоб порт не потрапляв у кадр.

Пам’ятники архітектури на Приморському бульварі забивають фанерою. У багатьох ще вибиті вікна після атаки російськими ракетами по Морвокзалу. До речі, завдяки доступу на Приморський бульвар, тепер відкривається гарний краєвид на черговий військовий злочин Росії – обстріл Морвокзалу та готелю поряд. У якомусь сенсі це тепер “нова визначна пам’ятка”, на яку багато хто піде подивитися і в головах одеситів ще раз зафіксується, що росія несе зло, горе та руйнування Одесі та Україні. Це небезпечна країна-агресор, яку треба тільки перемагати.


 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56