200 рожевих фламінго завітали до Одещини

Під час подорожі до Африці велика зграя рожевих фламінго на днях завітала на Одещину. Як повідомив доктор біологічних наук з Національного парку “Тузлівські лимани” Іван Русєв, у зграї нарахували близько 200 птахів. Фламінго мігрували з окупованих територій Причорномор’я та Приазов’я. На своєму шляху зробили зупинку на відпочинок і обід в одеських лиманах на одну добу.

“А ви знаєте, чому забарвлення фламінго таке яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим? Виявляється, таке “напилення” на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня.

Фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків.

Зараз фламінго відлетають з окупованих орками територій України в Азово-чорноморському коридорі і зупиняються на відпочинок чи підгодуватися на Тузлівських лиманах, і, звісно, фламінго, допомагали і будуть допомагати нам в боротьбі з орками, як метафоричний птах фенікс”, – розповів цікаві факти Іван Русєв і поділився у соцмережах світлинами фламінго.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56