Росіянин приїхав до Естонії за дронами для армії, але потрапив до в’язниці

До багатьох росіян ніяк не дійде, що світова спільнота вже давно засудила війну в Україні – росіян вважають окупантами, Путіна порівнюють із Гітлером, а російська армія – це збіговисько вбивць, мародерів та ґвалтівників. Будь-яка підтримка війни у Україні вважається злочином, за який потрібно відповідати перед законом.

ЗМІ розповіли цікаву історію про одного путініста Володимира Шилова. Він заробляє життя далекобієм в ЄС і співом на сільських концертах у Псковській області. З початку війни Шилов активно взявся поширювати ідеї рашизму в соціальних мережах – закликав знищувати українців, вихваляв російську окупаційну армію. Потім вирішив зібрати гроші на дрони для армії Росії. Через групу у соціальній мережі Вконтакте він оголосив збір коштів у розмірі 1800 Євро за три штуки. У цей час його діяльність потрапила під приціл естонських спецслужб.

Оскільки в Росії дрони DJI Mini 2 Fly More Combo продавалися вдвічі дорожче, Шилов вирішив їх купити в Естонії. Зібравши гроші, він перетнув кордон на автомобілі, купив дрони і виставив їх фото зі словами “Друзі, везу. Побажайте мені удачі”. Однак на кордоні його заарештували та посадили до в’язниці.


 
Естонська поліція безпеки на своєму офіційному сайті повідомила, що 28 травня співробітники затримали чоловіка середніх років із подвійним громадянством за підозрою у підтримці російської агресії (частина 1 статті 91-1 Кримінального кодексу Естонії). І уточнили, що спроба пожертвувати комерційних безпілотників російської армії приведе до в’язниці. Саме на цій підставі взято під варту громадянина з подвійним громадянством. Будь-яка підтримка російської агресії в Україні карається естонським законодавством.
 
Тепер родичі Шилова збирають гроші на адвоката у тій самій групі Вконтакті. Вони щиро й досі не розуміють, що такого зробив Шилов. Вони вважають його доброю людиною та співаком, який нікому нічого поганого не зробив, а хотів щиро допомогти армії. От тільки до них не доходить, що ця допомога була призначена для вбивства українців та захоплення чужої території. Фашистський режим путіна за допомогою пропаганди зробив чудову “лоботомію” своїм громадянам, щоб ті розучилися розуміти, що є погано, а що є добре.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56