СБУ перекрила канали нелегального виїзду ухилянтів на Одещині

СБУ ліквідувала на Одещині 2 канали нелегального виїзду чоловіків, які намагалися втекти незаконно за кордон. Перша «схема» була організована за сприяння місцевого посадовця. Щоб приховати незаконну діяльність, зловмисник залучив свого знайомого як «посередника», який підшукував через інтернет-месенджери охочих нелегально перетнути кордон. За гроші вони «гарантували» своїм клієнтам переправлення за межі України на підставі підроблених документів або поза встановленими пунктами контролю.

Оперативники СБУ і ДБР затримали організатора нелегального трафіку та його спільника «на гарячому», відразу після отримання грошей від чергового втікача та при спробі його незаконного переправлення через держкордон.

Другу “схему” організували двоє мешканців Болградського району. Вони пропонували місцевим жителям призовного віку «допомогу» у перетині кордону поза пунктами пропуску. Зловмисників затримано на передачі грошей та спробі прихованого переправлення «туриста» до сусідньої країни.
 

 
Усім фігурантам повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За всіма викритими фактами тривають досудові розслідування.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56