Спецпризначенець із позивним «Конан» більше 12 годин плив у відкритому морі до берега

Спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України «Артан» на минулому тижні проводив операцію біля газодобувних “вишок Бойко”. Під час бою з російськими літаками спецпризначенець із позивним «Конан» впав у воду з човна та віддалився від своєї групи. Російський літак не давав катерам наблизитись, щоб забрати свого побратима. Згодом з ним втратили візуальний контроль.

Але українець в морі не впав духом. Він зорієнтувався по сонцю, визначив напрямок і почав пливти до берега. Понад 12 годин без додаткової підтримки він провів на воді. Згодом за допомогою безпілотника Bayraktar вдалося знайти бійця у відкритій воді. Кілька човнів прорвалися через вогонь російського літака і врятували героя. Українці своїх не кидають!

“«Конан» впорався. Невимовно потужний, сильний духом та тілом – він тепер легенда не лише нашого підрозділу, але, думаю, і всіх спецпризначенців. Впорались і ми. Побратима врятовано. Усі поставленні завдання виконано. Головне, без втрат. Напрямок руху один. Незмінний. Перемога. Тож де б нам не довелось виконувати свою місію: на землі, в повітрі чи на воді – рухаємось до перемоги. З одним важливим і значущим пріоритетом над ворогом – ми кровно віддані один одному. «Артан». Пишаємось”, – повідомили в спецзагоні “Артан”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56