США готуються оголосити росію – державою-спонсором тероризму

У США з’явилася інформація про готовність оголосити Росію державою-спонсором тероризму. Як повідомляє видання Politico, речник палати представників США Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена з посланням: оголосити Росію державою-спонсором тероризму — інакше це зробить Конгрес. Пелосі заявила в четвер 21 липня вранці, що включення Росії до списку держав-спонсорів тероризму “давно назріло”, оскільки росія бере участь у терористичних актах.

Конгрес дав держсекретареві право оголосити іншу країну державою-спонсором тероризму. При цьому законодавці можуть ухвалити закон про це призначення без участі Держдепартаменту.

На даний момент існує чотири держави-спонсори тероризму, призначені США – Куба, Північна Корея, Іран та Сирія. Вони торгують зі світом набагато менше, ніж росія. Поява ярлика дасть ще сильніші санкції в галузі економіки. З іншого боку, таке визнання зробить будь-які відносини з росією для США практично неможливими.
 
«Немає жодних юридичних причин, через які Конгрес не міг би ухвалити закон, який фактично визначає Росію як державу, яка підтримує тероризм», — сказав помічник Демократів. «Прийняття закону Конгресом, очевидно, є складнішим шляхом, ніж призначення секретаря, але це дасть адміністрації політичне прикриття, необхідне для ескалації економічного тиску та риторики проти Путіна».
 
У Конгресі США зазначають, що російські сили атакували численні цивільні об’єкти в Україні, зокрема школи та лікарні, а також місця, де сховалися мирні жителі. Вторгнення призвело до численних жертв серед цивільного населення.
 
«Росія знищує наш народ», – заявила Конгресу в середу Олена Зеленська, дружина українського президента.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56