Стало відомо ім’я полковника рф, який наказав бомбити Драмтеатр у Маріуполі

Міжнародний проект волонтерів-розслідувачів InformNapalmз’ясував, яка військова частина армії РФ скоїла найжахливіший злочин під час атаки на мирне місто Маріуполь – бомбардування Драмтеатру, де ховалися сотні мирних жителів.

28 березня 2023 року радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що за їхніми даними військові злочинці, які бомбили Драмтеатр, пологовий будинок і дитячу лікарню в Маріуполі, злітали з аеродрому Приморсько-Ахтарська.

Там знаходиться в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ під командуванням полковника Сергія Атрощенка. Розслідувачі зламали його поштову скриньку та з’ясували багато важливих деталей. Він народився в Україні на Житомирщині. Живе разом із дружиною у квартирі в елітному будинку в центрі міста за 5 км від військового аеродрому.

Завдяки злому пошти вдалося з’ясувати імена решти військових злочинців, які чинили бомбардування Маріуполя. Причому не лише завдяки документам у пошті, скільки за допомогою дружини командира полку Лілії Атрощенко. Від імені одного з офіцерів її попросили зробити фотосесію дружин офіцерів на тлі літаків для сюрпризу. Завдяки цій зйомці вдалося з’ясувати за допомогою відкритих даних імена їхніх чоловіків – усіх військових злочинців цього авіаційного полку, щоб вони не уникнули відповідальності під час суду в Гаазі.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56