Суд закрив справу проти одеського активіста Стерненка, коли він вбив нападника

Приморський районний суд Одеси закрив справу проти відомого одеського активіста Сергія Стерненка, який у 2018 році під час нападу на нього двох чоловіків вбив одного з них. Про це повідомив сам Стерненко. Сторона обвинувачення не довела провину Сергія, що у його діях був умисел на умисне вбивство. Суд вирішив після 5 років справи, що це був самозахист.

Нагадаємо, що після акцій протесту проти забудови міського саду торговельним центром в Одесі почали полювання на активістів. Напади пов’язують за партнером мера Одеси Труханова Володимиром Галантерником, який має потужні зв’язки у кримінальному світі. У ті роки Галантерник мав наміри стати найвпливовішою людиною в Одесі та заволодіти найбільш прибутковими бізнесами. Демократичне суспільство у вигляді активістів йому дуже в цьому заважало.

Це був вже другий напад на Стерненка в Одесі. В перший раз йому стріляли в голову, але тільки поранили. Після чого Сергій почав носити з собою ножа. 25 травня 2018 року Стерненко разом зі своєю дівчиною повертався пізно ввечері додому, де його очікували двоє чоловіків. Вони почали бити Сергія. Під час інциденту Сергій витягнув ножа і вдарив одного з нападників, а також поранив себе. Вони вирішили тікати, але Сергій намагався затримати хоча б одного з них. Виникла знову бійка, під час якої Сергій знову використав ніж. Один з нападників помер від отриманих ран, а другий нападник зник за кордоном.. Відомо, що їх найняли представники кримінального світу Одеси, щоб позбутися Стерненка. Після цього останнього нападу Стерненко переїхав жити до Києва і зараз став відомим відеоблогером.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56