Символ Одеси якір-серце став токсичним – його автора СБУ оголосила в розшук

Туристичний символ Одеси якір-серце розроблений російським дизайнером Артемієм Лебедєвим став токсичним після того, як його автора СБУ оголосила в розшук та повідомила про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. У червні 2022 року Лєбєдєв після захоплення рашистами Запорізької АЕС приїхав на об’єкт та зняв звідти репортаж.

 

Голова держагентства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів звернулась до Геннадія Труханова із проханням перевірити діяльність Артемія Лебедєва на предмет шкоди культурним та міжнародним зв’язкам України. Нагадаємо, що мер Одеси Геннадій Труханов встановлює цей якір-серце по всьому світу, де є міста-побратими Одеси.

“Чомусь досі наша рідна, вистраждана від бомбардувань Одеса користується логотипом, який розробив саме цей українофоб. Всі ж розуміють, що створював айдентику він не заради України, а заради зближення з місцевим населенням і прокладенні русофільських зв’язків до моменту, коли росія б мала захопити і Одещину також”, — написала Мар’яна Олеськів.

Також Олеськів заявила, що один з власників логотипу – Іван Ліптуга нібито являється поплічником Лебедєвим через співпрацю з розробки символу.

Перед мерією Одеси зараз стоїть нелегкий вибір, тому що там з 2014 року встановили багато таким символів Одеси за кордоном. Їх доведеться міняти або якось викручуватися та відбілювати символ від ганьби його творця.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56