Труханов та Кіпер вперше передали дрони-камікадзе для ЗСУ

Вчора 1 лютого в Одесі місцева влада вперше передала ударні дрони-камікадзе FPV для ЗСУ. Збіг або ні – це одночасно зробила як міська влада, так і обласна. При чому тендер на закупівлю дронів від міської ради було видно, а ось як відбулася закупівля дронів від обласної ради – невідомо. Також невідомо, яка точна кількість дронів в цій партії буде передана ЗСУ.

“Більше тисячі дронів від жителів Одещини для Сил оборони. Ці крихітки, придбані за кошти платників податків, вже полетіли на підмогу нашим Нацгвардійцям на Херсонський і Запорізький напрямки бойових дій. Дякую всім, хто справно сплачує податки, ви – опора нашої армії”, – повідомив голова Одещини Олег Кіпер. На фото видно, що крім самих дронів, є також дві щогли для забезпечення великого радіусу дії сигналу та чотири важких ударних дрони багаторазового використання, які окупанти називають “Баба яга” за можливість бачити вночі та скидати потужні боєприпаси на голови або техніку окупантів.

Одеська мерія теж непогано допомогла ЗСУ 1 лютого. Там передали першу партію у 1000 дронів з контракту на 3000 дронів для бригад Територіальної оборони. Крім цього передали 400 приладів нічного бачення та 4 позашляховики. Труханов зазначив, що у найближчому часі, мерія за кошти з податків одеситів оголосить ще два тендери по 3 тисячі дронів кожний.

Зазначимо, що маленькі ударні дрони зараз повністю змінюють правила гри на полі бою. Україні дуже не вистачає артилерійських снарядів і майже весь 2023 рік ситуація не дуже зміниться, тому що західні партнери тільки розпочинають розгортати додаткові заводи для виготовлення снарядів. Дрони не можуть замінити снаряди, але в деяких сценаріях дуже непогано зупиняють ворожі колони, як нещодавно було Новомихайлівці Донецької області. Тому передавати як мінімум 1000 дронів на фронт кожного місяця – це обов’язок мерії кожної великого міста. І чим більше – тем краще.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56