У Болгарії ідентифікували знайдене в морі тіло льотчика, який захищав Одесу

МВС Болгарії завершило остаточну ідентифікацію тіла льотчика, яке прибило до берега в районі Бургас на початку вересня. Як повідомляє сайт nova.bg, труп у парашуті знайшли відпочиваючі та викликали поліцію. Через тривале перебування у воді визначити особу загиблого було неможливо. Знайдений армійський жетон також постраждав – морська вода роз’їла цифри.

Після аналізу ДНК було точно встановлено, що виявлене тіло належало полковнику Михайлу Матюшенку із позивним «Дідом». Він один із найдосвідченіших пілотів ВПС України. Матюшенко був командиром 40-ї бригади тактичної авіації ВПС України відому під збірною назвою “Привид Києва”. Разом із ним загинув майор Юрій Красильников, тіло якого досі не знайдено.

“Літак впав у районі острова Зміїний, він фактично був збитий або розбився. Внаслідок катапультування ми знайшли одного з пілотів. Другого пілота не знайдено”, – повідомив керівник групи «Пошук та біженці» Христо Ічев.

Тіло загиблого льотчика передано Україні. Полковника Матюшенка поховано у рідній Бучі з військовими почестями.

Нагадаємо, що росія захопила острів Зміїний та планувала його використовувати для бомбардувань Одеси та Одеської області. Завдяки злагодженим діям ЗСУ ворог був розгромлений на острові. Але під час одного повітряного бою 26 червня біля острова було збито Су-24 під керуванням Матюшенка.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56