У Чорному морі продовжують гинути дельфіни через російські підводні човни

Російські війська забирають життя не тільки українців, але й наносять значну шкоду природному середовищу, вбиваючи дельфінів у Чорному морі. За останні декілька днів на узбережжя Одещини в районі Національного парку Тузлівські лимани знайшли 4 загиблих дельфіна.
 

 
Як повідомив доктор біологічних наук Іван Русев, вже декілька тижнів Чорне море не виносило мертвих дельфінів на пляжі. Але зараз знайшли два дельфіна білобочки та дві азовки. Ще на півночі Чорного моря знайшли три загиблих дельфіна. Враховуючи інформацію по новим знайденим загиблим дельфінам, а також враховуючи їх стан, можна сказати про те, що вони імовірно загинули о третій декаді липня. Слід зазначити, що корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів в кінці липня ще було посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет.
 
Внаслідок використання гідролока́торів (сонарів) створюються потужні звуки, які негативно впливають на здоров`я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їх органи навігації та ехолокації, вони отримують потужну акустичну травму, розповів Іван Русєв. Таке шалене навантаження чорноморського середовища гідролокаторами, привело до чергової загибелі дельфінів. Море викидує на берег лише біля 5% від всіх загиблих тварин, тож кількість загиблих тварин обчислюється тисячами.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56