У дворі Одеського художнього музею висадили кедри з розплідника загиблого героя Айзенберга

У дворі Одеського національного художнього музею висадили два п’ятнадцатирічних ліванських кедри з розплідника “Садпроект” заснованого загиблим на війні героєм художником-архітектором Борисом Айзенбергом. Саме так хотів прикрасити фасад музею Айзенберг, але не встиг. Справу продовжив батько Айзенберга. Також висадили один ясен кулястої форми.

Це вже не перший раз, коли рослини художника прикрашають територію музею. У 2019 році митець особисто обирав дерева, які були згодом висаджені у дворі музею. Борис був добровольцем на фронті та зображав квіти, побачені у бахмутському степу, на кришках боєкомплектів. У музеї раніше показали виставку Айзенберга “Квіти за відвалами”.

Борис героїчно загинув 13 липня 2023 року. Він врятував свого підлеглого солдата, встигнувши надати йому першу допомогу ціною власного життя. Петиція о “присвоєнні найвищої державної нагороди «Герой України» (посмертно) капітану Збройних Сил України Айзенбергу Борису Борисовичу 28.08.1974 року народження” набрала 25 тис. голосів і перебуває на розгляді Президента.

Фото: Владислав Балинський/Фейсбук та Одеський національний художній музей

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56