У Києво-Печерській Лаврі співали за росію – СБУ відкрила справу

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо прославляння «русского мира» у Києво-Печерській Лаврі. 12 листопада в одному з храмів Києво-Печерській Лаври співали піснеспів про росію. Зокрема там були такі строки: “Звон плывет, плывет над россиею, пробуждается матушка-русь”. Що цікаво, є такий же піснеспів українською: “Дзвін пливе, пливе Україною, пробуждається Київська Русь”. Але у Києво-Печерській Лаврі вибрали саме варіант РПЦ. Тому не дивно, що це обурило та засмутило українців, яких намагається знищити саме росія.

Митрополит Павло на офіційному YouTube-каналі Лаври підтвердив, що виконання мало місце, але то була не літургія. Начебто, пісню заспівали невідомі активісти, а допустив це отець Захарій, якому буде покарання.


 

У СБУ повідомили, що слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Наразі усі матеріали скеровані для проведення відповідних експертиз.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56