У Миколаєві шахраї зібрали 1 млн гривень “для ЗСУ” за допомогою відео Сергія Притули

У Миколаєві поліція викрила подружжя шахраїв, яки у соцмережах розміщували змонтоване відео відомого волонтера Сергія Притули, ставили заклик на збір для ЗСУ і поруч номера своїх банківських карток. Також вони робили публікації від імені підрозділів ЗСУ нібито збираючи гроші на лікування поранених бійців. За весь час своєї незаконної діяльності вони ошукали більше 2000 українців, які перевели їм більше мільйона гривень.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В оселі фігурантів правоохоронці провели обшук. За результатами вилучено ноутбук, мобільні телефони та банківські картки. На вилученій техніці кіберполіцейські виявили відеозаписи, які використовувалися для шахрайських грошових зборів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомили про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.
 

 
Кіберполіція рекомендує громадянам переказувати гроші на благодійність лише через офіційні фонди або на рахунки відомих громадських активістів. Також рекомендуємо завжди звертати увагу на кількість підписників і дописів на сторінках соцмереж. Акаунти відомих осіб, як правило, верифіковані.
 

 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56