У Румунії закликали анексувати Одеську область

У Румунії ультраправа румунська політична партія “Альянс за єдність Румунії” (AUR) зробила заяву про необхідність об’єднання Румунії в “її природних кордонах”. Скандальну промову заявив очільник фракції у сенаті країни Клаудіу Тирзіу в місті Ясси урочистостях з нагоди 165-річчя об’єднання Румунії. Так праворадикали націлилися на анексію Одеській, Черновецький, Івано-франківській та Закарпатській областей, повідомляє портал Схожу позицію раніше мала і сенатор Діана Шошоаке, яка подала проекти щодо анексії деяких регіонів інших держав.

“Сьогодні історія знову ставить нас у контекст, де великі імперії воюють одна з одною. Ми, як завжди, на роздоріжжі, і маємо мати справу з цими великими імперіями, щоб отримати свій суверенітет або зберегти та завершити його. Ми не станемо справді суверенними, доки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабію не можна забувати. Вона повинна повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, Південна Бессарабія не може бути забута, земля Герца, Закарпаття, все, що було і є від румунського народу, має повернутися в межі тієї ж держави. Це ідеал, про який нам не дозволено забувати, ігнорувати чи мовчати”, — зазначив Клаудіу Тирзіу.

Тирзіу також наголосив, що хоче “розморозити відносин” з росією, що може вказувати на маріонетковість румунських ультраправих з боку кремля. Як пише Newsweek.Romania, заради анексії українських територій Клаудіу Тирзіу готовий навіть на вихід з НАТО.

Нагадаємо, що майже одночасно лідер ультраправої партії Угорщини Mi Hazank Ласло Тороцький заявив, що якщо Україна програє у війні, то Будапешт забере Закарпаття. Тобто на Закарпаття вже “претендують” Румунія та Угорщина. Чи буде війна між Угорщиною та Румунією за Закарпаття?

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56