У США Палата представників проголосувала за виділення 61 млрд доларів допомоги Україні

Сьогодні 20 квітня Палата представників Конгресу США більшістю голосів ухвалила законопроект про допомогу Україні у розмірі 61 млрд доларів для спротиву повномасштабному російському військовому вторгненню. На підтримку законопроекту виступили 311 законодавців, проти проголосували 112 членів Конгресу. Також проголосували за допомогу Тайваню – 385 голосів, за допомогу Ізраїлю – 366 голосів, за конфіскацію російських активів та заборону ТікТоку – 360 голосів.

У Конгресі США давно закликали спікера Палати представників Майка Джонсона винести цей документ на голосування, але він постійно знаходив відмовки під тиском трампістів-республіканців.

Президент України Володимир Зеленський подякував США за цей крок: “Дуже вагомий пакет, який відчують і наші воїни на передовій, наші міста і села, які потерпають від російського терору. Сьогодні відбулось голосування Палати представників Сполучених Штатів. Дякую кожному й кожній, хто підтримав наш пакет: це рішення для захисту життя. Дякую особисто спікеру Майку Джонсону, усім американським серцям, які, так само як і ми в Україні, відчувають, що російське зло точно не повинно вигравати. Сподіваюсь, що розгляд пакету в Сенаті США і направлення Президенту Байдену будуть достатньо швидкими”.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56