У Туреччині птахи дивно поводилися перед землетрусом (відео)

У Туреччині вночі напередодні ранкового землетрусу помітили дивну поведінку птахів. Зграї пернатих літали над містом, сідали на верхівки найвищих дерев і постійно кричали, ніби пророкуючи наближення лиха. Відео показало агентство новин Hindustan Times із посиланням на очевидців.

Вважається, що тварини можуть відчувати зміни у геомагнітному полі Землі, які відбуваються перед землетрусом. Так само реагують морські тварини перед цунамі – намагаються залишити небезпечну область біля берега.

Як зазначено у звіті Геологічної служби Сполучених Штатів, найстаріші дані про дивну поведінку тварин перед сильним землетрусом датували 373 роком до нашої ери в Греції. Тоді щури, ласки, змії та багатоніжки залишили свої будинки за кілька днів до руйнівного землетрусу. Тварини, що живуть близько до землі, у норах чи гніздах здатні зафіксувати рух землі перед початком землетрусу.

Станом на ранок 8 лютого землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя понад 7800 людей. Кількість загиблих продовжує зростати по мірі розбору завалів.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56