У Запоріжжі є влучання російських ракет по ДніпроГЕС та житловим будинкам (фото)

Під час масштабної повітряної атаки 22 березня рашисти обрали для своїх ударів цілі, яки мають слабку ППО. Так одним з наймасовіших ударів росія здійснила по місту Запоріжжя. Били крилатими та балістичними ракетами. Удари прийшлися по греблі ДніпроГЕС та приватному сектору.

Внаслідок ракетного удару виникла пожежа в машинному залі ДніпроГЕС, також згорів тролейбус, який їхав по греблі. Рух транспорту греблею Дніпрогес зупинено. Невідомо, чи вдасться відновити роботу ГЕС-1 та ГЕС-2, вони серйозно пошкоджені, заявив очільник Укргідроенерго Ігор Сирота. В приватному секторі 7 приватних будинків зруйновано повністю, пошкоджено десятки інших, в тому числі багатоквартирних будинків, повідомили в Запорізькій ОВА. Одна людина загинула, троє зникли безвісті, 8 людей поранено.


 
Президент України Володимир Зеленський опублікував відео з машинної зали ГЕС, де пожежники приборкували вогонь після атаки. Він призвав західних партнерів прийняти рішення та надати пакети допомоги. Тому що системи «Петріот» повинні захищати Харків і Запоріжжя – людей, інфраструктуру, будинки та греблі.
 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56