Україна може отримати крилаті ракети-невидимки великої дальності

Одразу кілька джерел вчора повідомили про можливі постачання в Україну нової зброї, яка стане серйозною відповіддю на атаки росії по цивільних об’єктах України за допомогою іранських ударних дронів та крилатих ракет. Україні просто потрібні ракети середнього радіусу дії для стримування цих ударів, вважають експерти.

Так російський популярний військово-пропагандистський телеграм-канал “Рибар” повідомив про нібито випробування в Польщі з інтеграції британських крилатих ракет повітря-земля Storm Shadow для українських бомбардувальників Су-24. Нагадаємо, що раніше військовим фахівцям вдалося інтегрувати американські протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM з радянськими літаками Міг-29.

Також учора відомий відеоблогер, колишній агент КДБ Юрій Швець, який живе в США, повідомив з посиланням на свої джерела, що НАТО готує постачання даних ракет в Україну, оскільки росія почала закупівлю балістичних ракет у Ірану. І це буде симетричною відповіддю на такі ворожі дії. У разі чергового удару по цивільній інфраструктурі Україна зможе дати аналогічну відповідь по містах Росії в радіусі 500-1000 км.


 
Ракети Storm Shadow розроблені спільно Великобританією та Францією. Конструкція дозволяє бути непомітною для радарів. Крилата ракета летить на малій висоті, повторюючи ландшафт поверхні землі. Бойова частина важить близько 500 кг і залишає після вибуху вирву діаметром близько 30 метрів. Ракета Storm Shadow має високу точність наведення, у разі втрати цілі ракета самоліквідується в безлюдному місці, щоб не вдарити по мирних жителях.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56