Україна отримала доступ до найсучаснішого супутника для стеження за окупантами

Благодійний фонд Сергія Притули підписав контракт із фінською компанією ICEYE на надання супутникової зйомки високого дозволу ICEYE Synthetic Aperture Radar (SAR) для потреб ЗСУ терміном на 1 рік. Гроші на підписання контракту було зібрано раніше для купівлі безпілотника Bayraktar. Однак Туреччина надалі подарувала безпілотник, а гроші вирішили витратити на супутник.

початку компанія надасть уряду України всі можливості одного із супутників ICEYE, який вже знаходиться на орбіті. Крім того, ICEYE надасть доступ до свого угруповання супутників SAR, що дозволить Збройним силам України отримувати радіолокаційні супутникові зображення критично важливих місць із високою частотою повторних відвідувань.

У будь-який момент часу більша частина Землі покрита хмарами або темрявою. На відміну від традиційних супутників спостереження Землі, невеликі супутники зйомки радіолокації ICEYE можуть формувати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю вдень, вночі і крізь хмарність. Іншими словами, вони можуть збирати зображення та дані з будь-якої частини Землі кілька разів на день із необхідною надійністю для прийняття важливих рішень. На сьогоднішній день ICEYE успішно запустила 21 космічний апарат та керує найбільшим у світі парком комерційних супутників SAR.

На презентації Притула показав Кримський міст і заявив, що завдяки цим супутникам буде багато “бавовни”.
 


 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56