Україна призиває весь світ не допустити анонсованого катами судилища в клітках у Маріуполі

Сили оборони та безпеки України зробили спільну заяву щодо анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями. Зараз у Маріуполі будинок філармонії перетворюють на фільм жахів. На сцені замість музикантів збудували величезні клетки с арматури 20 мм, щоб в них запустити полонених захисників України та влаштувати фейкове судилище.

У заяви йдеться, що операція з порятунку 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. Альтернатив інших не було, стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на «Азовсталі» насамперед тяжкопоранених. Адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися.

Завдяки домовленостям вдалося врятувати важкопоранених першими під час обміну в червні: 144 особи, з яких 95 – захисників Маріуполя, вже повернули. Усі державні інституції працюють над тим, щоб повернути Героїв Маріуполя та усіх українців, які перебувають у полоні ворога.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими продовжує працювати 24/7 для визволення українських Захисників та Захисниць із полону, розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Тим часом російська федерація не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни. З огляду на це питання обміну полоненими є складним і чутливим.

Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями. Вимагаємо негайно направити представників Організації Об’єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримують українських військовополонених, передусім – Оленівки.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56