В галереї «#ARTODESSA» відкрилася виставка-маніфест Валіка Лапшина

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилася виставка «Відібрані роботи» Валіка Лапшина. Представлені обрані роботи – це свого роду маніфест проти системи, за якою працюють сучасні художні інституціі. Художник заперечує естетику цілісних проектів, так званих «серій». На думку автора, живопис – це постійний пошук, постійні питання до себе, до контексту щодо навколишньої реальності.


Фото: Олександр Сінельников

«Справжня творчість не може застоюватися в умовах конвейєрного виробництва, продиктованого законами ринку сучасного мистецтва. Замість чергового проекту, де глядачеві пропонується бачити від 10-ти до 30-ти самоповторів у різних варіаціях, відтворюючи концепт, я ділюся добіркою своїх проб у різних жанрах і форматах. Для мене сам живопис і пошук вже є концепцією. Концепцією життя.

Деякі з моїх робот доповнені анотаціями, короткими записками-посланнями для глибшого розуміння глядача. Мені важлива абсолютна прозорість пошуку, демонстрація матеріалів з якими я працюю – чи то суто реміснича сторона роботи, з вивченням тонкощів майстрів з минулих поколінь, чи документальна зйомка з передової сучасної війни в Україні.

Коли ви знаходите свій фірмовий почерк, ви вмираєте як художник», – вважає Лапшин.

На думку автора, мистецтво – це пошук нових філософських питань, а не спроба нав’язати відповіді. Живопис – це невербальна мова, якою можна повідати незліченну кількість історій через індивідуальну призму погляду кожного окремого глядача на запропоноване художником застигле зображення.


 

 

 
Виставка триває до 18 жовтня з 13:00 до 19:00, крім понеділка. Вхід вільний.
 
Всі фото: Олександр Сінельников.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56