В галереї Міського саду відкрилася виставка «Одеса морська»

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відрилася виставка живопису «Одеса морська». На виставці представлено роботи художників з Одеси та інших міст України. Проект створено з ініціативи громадської організації Спілка митців «Берег Овідія» та виступає підсумком творчих симпозіумів, проведених за кілька років художниками та істориками, які досліджували тему судноплавства у північному Причорномор’ї.

Багатогранність та яскравість історії мореплавання знайшла своє відображення у широкому спектрі тем, розглянутих авторами: від видів одеського порту кінця 19-го століття – до панорами сучасного одеського яхт-клубу; від пароплавів, пасажирських та наукових кораблів, поромів – до сучасних військових судів різного класу. І навіть фантасмагоричні морські сюжети деякі майстри рішуче втілили у своїх творах.

У рамках проекту представлено каталог із роботами всіх учасників, а також науково-публіцистичними статтями про історію мореплавання та судноплавства, доповнені фотографіями та ексклюзивними документами минулих років.

Фото: Степан Алєкян/Фейсбук

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56