В галереї Міського саду відкрилася виставка “Terra majoris. Земля предків” художниці Алли Крикун

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилася виставка, присвячена пам’яті одеської художниці Алли Крикун – «Terra majoris. Земля предків Алли Крикун». В експозиції представлено близько 50-ти робіт з галерейних зборів та приватних колекцій одеситів, які цінували творчість Алли Михайлівни.

Природа – одна з улюблених тем у творчості Алли Крикун: яскрава та експресивна, вона завжди служила джерелом для радості та натхнення. При цьому майстер часто вибирала героями своїх творів птахів і тварин, через що сюжети набували казкового, міфологічного характеру, а персонажі часом наділялися людськими якостями… У звичайному житті художниця обожнювала котів та собак, любила рибалити й розповідати про свої походи на море.

Близькість до природного, вітального початку буття збереглася в автора з дитинства до зрілості. Невипадково протягом багатьох років художниця давала назву своїм виставкам «Земля предків», завжди підкреслюючи тим самим свій зв’язок із корінням, з Батьківщиною, з українським національним характером, у якому втілюється потужна та прекрасна життєва енергія. Алла Михайлівна також захоплювалася різьбленням по дереву та розписом олією на дерев’яній основі, що зближало її з витоками народного мистецтва.

Окрема сторінка у творчій біографії автора – поезія. Найчастіше сумні та проникливі, вірші Алли Крикун доходять до самого серця, відкриваючи її почуття – сильні особисті переживання втрати, самотності, стверджуючи тонкий, ліричний погляд на світ:
«Що ж то було?
Чи то був сон?
Чи то життя пройшло?
Що ж то було?».

Кожен твір, створений художником – картина, малюнок, дерев’яний виріб, вірш – це його втілення, залишене на згадку про себе.
Пам’ять про Аллу Крикун – чиста і добра, як і сам її чудовий художній Всесвіт, щиро залишений усім нам як послання.
 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56