У Москві поліція затримала 10-річну школярку через жовто-синій колір на аватарці

Поліція Москви затримала 10-річну дівчинку, на яку директор школи, де вона навчається, написала донос у поліцію через використання в чаті з однокласниками аватарки з жовто-синіми кольорами. Про це правозахисному проекту “ОВД-Інфо” повідомила мати дівчинки. Ім’я матері та дитини правозахисники не розкрили.
 

Ілюстративне зображення.
 
29 вересня директор школи звернулася до ОМВС у районі Некрасівка. У своєму зверненні, яке цитують правозахисники, вона наголосила на успішності дівчинки, а також попросила «обстежити житлово-побутові умови сім’ї та встановити причинно-наслідкові зв’язки подібної поведінки дитини, її громадянської позиції». Також директор попросила поліцію “вплинути на виховну позицію” матері.
 
Поліція затримала матір дитини та дівчинку, після чого їх грубо допитували три години, довівши до сліз, повідомляє «ОВД-Інфо». Співробітники Центру боротьби з екстремізмом також вивчали листування у телефоні жінки. Поліцейські склали протокол про те, що доправили неповнолітню до відділу та взяли у неї пояснення щодо аватарки з “підозрілими кольорами”. Потім поліцейські прийшли додому до сім’ї і, не пред’явивши жодних документів, почали вивчати листування та історію пошуку в телефоні та ноутбуці, а також «копалися в постільній білизні».

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56