В музеї Блещунова відкрилася виставка «Товариство загублених рукавичок»

В одеському музеї Блещунова відкрилася виставка ілюстрацій художниці Ірина Потапенко з нової сімейної книги одеситки Оксани Маслової «Товариство загублених рукавичок». Історію Маленької Синьої Рукавички авторка розповіла і маленьким, і дорослим читачам. Ця особлива історія про те, як не розгубитися, коли опинився в чужій країні чи місті, як віднайти надію. «Ця книга про загублених, які знаходять своїх. Ця книга потрібна саме зараз, в цьому я щиро переконана», — пише Оксана.

Ірина Потапенко — українська художниця, мультиплікаторка, ілюстраторка дитячих книжок. Ірина народилася у достославному Чернігові, а живе в столиці гумору Одесі, що позначається на особливому стилі малювання. Кілька років поспіль мисткиня створює майстерні та кумедні ілюстрації для дитячих видань, а також є авторкою серії ілюстрацій та однойменної книги “Підвальні Хроніки”. Збірка творів розпочалася з кількох малюнків і коротеньких текстів, що поступово перетворилися на справжній щоденник війни. «Підвальні хроніки» — це дотепні, жартівливі й сумні, іронічні та мрійливі історії про життя родини з двох людей і п’ятьох хатніх тварин під виття сирен і гуркіт вибухів.

На виставці ви побачите інсталяції та ляльки з колекції Олени і Сергія Філіппових, проєкт “Кукльтура”. Олена та Сергій —засновники проєкту «КуклЬтура», організатори всеукраїнських та міжнародних виставкових проектів «Німецьке лялькове Різдво», «Премія Макс-Оскар-Арнольд. Український дебют», «Ukraina Terra Magnifica: достовірна реальність» та ін. «Тепло рукавичок, тепло іграшок приносить затишок в люту зиму. В цей надскладний час необхідно підтримувати один одного навіть в такий неординарний спосіб, як виставка авторської ілюстрації та іграшок щодо книги, яка була створена з найтеплішими почуттями», — діляться бажанням та досвідом співпраці колекціонери.

Музей працює з четверга по неділю з 11:00 до 17:00, виставка триватиме до 15 січня. Вхід free donation.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56