В Одесі біля пам’ятника Катерині вимагали її демонтувати

Вчора на Катерининський площі за ініціативи організації Демократична Сокира біля пам’ятника російській імператриці Катерині пройшов брифінг «Одесити проти Катерини». Виступили спікери з різних сфер — історія, культура, політика тощо, які висловили аргументи проти того, щоб Катерина ІІ залишалась в Одесі.

“Чому ми проти Катерини ІІ? На фото з брифінгу ви можете бачити трибуну. Ця імпровізована трибуна символізує квітучість України, паростки свободи, які протягом всього свого правління Катерина винищувала. Ці рубані дерева стали плахами, на яких страчувались українці та цінності української нації”, – повідомили організатори заходу.


 
Спочатку Катерина ІІ заборонила викладати в Києво-Могилянській академії українською мовою, згодом друкувати українською абетки та церковні книжки. Потім було фізичне руйнування Січі, якому передували скасування гетьманщини та ліквідація козацького устрою.
 
Згодом Катерина ІІ взялась проводити численні депортації українців з України та татар з Криму, куди потім переселяла московитів. Саме так зараз чинять росіяни на окупованих територіях.
 

 
“Наша позиція чітка та зрозуміла: Одеса — без Катерини ІІ. Ми підтримуємо в цьому питанні одеських активістів та всіх одеситів-однодумців. Саме у ваших руках Катерина ІІ і саме за допомогою ваших рук впаде вона і всі ті запліснявілі залишки імперії!”, – підкреслили у Демократичній Сокирі.
 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56