В Одесі для переселенців відкрили курси гідів-екскурсоводів

Відомий одеський історик, керівник ГО “Суспільство та історична спадщина” Олександр Бабіч повідомив про початок курсів гідів-екскурсоводів для ВПО в Медіацентрі Україна. Навчання – це перш за все психологічна підтримка вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій України і районів, де йдуть активні бойові дії. Курси триватимуть чотири місяці. Перше заняття призначено на 3 листопада.
 

 
“Це процес адаптації для тих, хто був вимушений залишити свої домівки з-за окупації. Наша психологічна допомога: люди пізнають щось нове, починають цікавитися, все це відволікає від важких спогадів про війну”, – зазначив історик. До початку повномасштабного вторгнення туристична компанія “Тудой-Сюдой” Олександра Бабіча провела шість наборів подібних курсів.
 
“Після закінчення курсів приблизно 50 відсотків слухачів залишаються працювати гідами. Це дуже непогано, ми звикли до таких цифр – люди засвоюють абсолютно нову спеціальність”, – підкреслив Олександр Бабіч.
 
На зараз в Одесі на курси гідів-екскурсоводів записалися маріупольці, миколаївці, а також жителі Херсонської області.
Записатися на курс можна через хаб для переселенців “Гостинна хата” https://www.hostinnakhata.org/ або за адресою: вулиця Жуковського, 24, телефон +38 068 254 66 69, електронна пошта [email protected].

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56