В Одесі може з’явитися ППО Patriot або IRIS-T

Німеччина продовжує підтримувати Україну у війні за свою свободу проти росії і оголосила про дуже великий пакет військової допомоги з трьох систем ППО, які можуть збивати балістичні та надзвукові ракети. Один з них може з’явитися в Одесі для прикриття портів Великої Одеси від нападу російських ракет для забезпечення стабільного відвантаження зерна.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус напередодні 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого формату Рамштайн в Брюсселі повідомив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну тим, що їй найбільше потрібно – ППО, боєприпасами та танками. Щоб захистити критично важливу інфраструктуру на початку зими та забезпечити подальшу військову підтримку, Німеччина надає Україні додатковий зенітно-ракетний комплекс PATRIOT, два комплекси IRIS-T та три зенітні танки Gepard. Цей пакет протиповітряної оборони коштує близько 1 мільярда євро.

Другу систему PATRIOT Бундесвер передає Україні зі своїх запасів. До неї входить центр управління вогнем і радіолокатор, вісім пускових пристроїв і понад 60 керованих ракет. Навчання розпочнеться в найближчі кілька тижнів. Це означає, що PATRIOT стане на чергування в Україні вже на початку 2024 року. Додаткові системи ППО IRIS-T середньої та малої дальності поставлять значно раніше – у жовтні.

“Ми також робимо український спецназ ще потужнішим завдяки комплексному пакету підтримки, який складається з транспортних засобів, зброї та особистого спорядження вартістю понад 20 мільйонів євро”, – заявив Борис Пісторіус.

Також триває доставка 155-мм боєприпасів. Найближчими тижнями в Україну прибудуть ще 10 основних бойових танків LEOPARD 1A5, 15 захищених транспортних машин і майже 20 захищених санітарних машин.

Нагадаємо, що під час останньої ракетної атаки рашисти знищили в Одесі Морвокзал та готель біля нього, заявив, що там була “база НАТО”. Росія використала надзвукові ракети “Онікс”, які радянська ППО С-300 не вміє збивати.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56