В Одесі обговорять сучасну освіту з Павлом Шереметою та Вахтангом Кебуладзе

Odesa Business Club запрошує на третю подію проєкту Odesa Decolonization «Одеса: сучасна освіта» вчителів державних і приватних шкіл, викладачів ВУЗів, представників бізнесу, закладів позашкільної освіти та навчання для дорослих, активістів і батьків юних одеситів. Формат: дискусійна панель, в якій братимуть участь експерти і питання з зали.

Визначальну роль в формуванні ідентичності та менталітету відіграє освіта. Вона має відповідати викликам та загрозам, які стоять перед соціумом, підсилювати спроможність громади у побудові успішного майбутнього. А це означає, що освіта не повинна бути відірваною від реалій. Вкрай важливо час від часу звіряти бачення та синхронізувати зусилля влади, громади і бізнесу, адже немає тих, кого це питання би не стосувалося.

Теми дискусії:

  • стратегічний рівень розвитку освітніх та просвітницьких ініціатив в Україні взагалі і в Одесі зокрема;
  • теоретичні підходи та практичний рівень в освіті задля врахування запитів найближчого майбутнього;
  • візія процесу деколонізації в освітніх та просвітницьких процесах;
  • переосмислення існуючого інструментарія та методи сучасної освіти;
  • визначення ініціативи та проєктів, яких не вистачає в Одесі;
  • зосередитися на важливості розуміння освітніх практик Європи та вбудуванням їх в наші процеси, щоб бути частиною вільного світу.

В дискусії візьмуть участь:

Павло Шеремета, менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), екс-президент Київської школи економіки, колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України, засновник та директор Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS).

Вахтанг Кебуладзе, філософ, публіцист, перекладач, спеціаліст з феноменології, професор кафедри теоретичної і практичної філософії філософського факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка та доцент кафедри філософії та релігієзнавства Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Антоніна Макаревич, к.і. н., вчителька історії та громадянської освіти, авторка і методистка курсів з історії та громадянської освіти у проєктах «Всеукраїнська школа онлайн», «Вчися вухами» від ГО СмартОсвіта; авторка наукових і науково-популярних праць з історії.

Максим Трубніков, учитель року 2022 в номінації “мистецтво”. В педагогіці працює 20 років, викладає музику та мистецтво в Одеському ліцеї №9. Фронтмен рок-гурту “Друже Музико”, волонтер, реконструктор українських старосвітських інструментів.

Олена Буйневич, директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради

Модераторка дискусії — Зоя Казанжи, журналістка, письменниця, членкиня Українського ПЕН.

З міркувань безпеки та враховуючи обмежену кількість місць в залі, участь в події можлива виключно після реєстрації, для ЗМІ відкрита акредитація. Місце та час події буде повідомлено учасникам на e-mail. Також передбачено онлайн-трансляцію.

Про клуб: Odesa Business Club — спільнота підприємців, яким небайдужа доля рідного міста. Протягом багатьох років клуб підтримує культурні та соціально значущі проєкти в місті та регіоні. Нещодавно учасники OBC ініціювали та профінансували експертне дослідження історії одеських підприємців з метою посилення та подальшої промоції вільного підприємницького духу міста. Ці напрацювання спільноти стали підґрунтям для старту проєкту Odesa Decolonization.

Про проєкт: Головне завдання Odesa Decolonization — об’єднати зусилля всіх небайдужих у прагненні глибше дослідити, переосмислити та розширити палітру одеських міфів. Проєкт триватиме 6 місяців та передбачає соціологічне дослідження, в фокусі якого — уявлення про Одесу та її міфи жителів центральних та західних регіонів України; аналітичне дослідження природи міфів Одеси, причин та особливостей їх формування, впливу на самоідентифікацію містян та геополітичне становище регіону; проведення публічних дискусій щодо шляхів трансформації міських міфів; розробка стратегії трансформації міфу та її тестування.

Проєкт Odesa Decolonization реалізується Odesa Business Club за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine — USAID Україна (UCBI: Зміцнення громадської довіри в Україні).

Реєстрація до 14:00 24 травня – https://forms.gle/tB6TCdS9xDU6ttKi9

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56