В Одесі пам’ятник Пушкіну сховали до саркофагу, який вже розмалювали

В Одесі на вулиці Пушкінській біля музею російському поетові Олександру Пушкіну сховали однойменний пам’ятник у дерев’яний саркофаг. Таке рішення ухвалили в Літературному музеї, до якого належить музей Пушкіна. Деякий час тому на скульптурі з’являлися написи “Геть” та “Окупант”.

Музейники пояснили свої дії тим, що скульптура може постраждати від обстрілу, тому її сховали. Щоправда, як саме тонка ОСБ-плита може захистити пам’ятник від уламків – невідомо. Найімовірніше, у музеї набридло відмивати скульптуру від дій одеських активістів, які хочуть позбавити місто від присутності російських пам’яток.

Проте дерев’яний макінтош не довго простояв новим – вже надвечір на ньому з’явилися написи “Слава полку Азов”.

Нагадаємо, що по всій Україні пам’ятники Пушкіну вирушають до музеїв, як відповідь на російське вторгнення і геноцид українського народу. Нагадаємо, що Пушкін був затятим прихильником російського імперіалізму, заперечував державність України, зневажливо ставився до гетьмана Івана Мазепи. Пам’ятники Пушкіну є частиною колоніальної спадщини, яка нав’язує чужу культуру та мову українцям, тому відмова від таких символів є логічним кроком для України.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56